Vida Infernal - Jordi Brú
15927
page-template-default,page,page-id-15927,page-child,parent-pageid-1776,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Vida Infernal

Des de mitjans 2016 segueixo el Ball de Diables de Tarragona (BDT). Tant el seu dia a dia, com les actuacions, les reunions, els preparatius, els actes que organitzen, els actes en els que participen.

 

Des de l’inici, la seva història em va fascinar. Una història que es remunta fins al 1426 (com a mínim!). Són un dels Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, i tenen una manera de fer que mira de respectar al màxim la tradició de la qual venen, tant en la manera de vestir, com en la de preparar i portar a terme les actuacions. També són un “ball parlat”, i això vol dir que en determinades ocasions els seus versos satírics “repassen” tota l’actualitat.

 

Al 2018 celebren el seu 35è aniversari d’ençà de la seva recuperació i per a commemorar aquesta efemèride n’hem decidit fer un llibre. Però no un llibre qualsevol, ni un llibre d’enceses, ni un llibre només de “postals” del foc. El llibre porta per títol “Vida Infernal”, i vol ser un recull del dia a dia del diable. I no només quan està a la plaça amb les carretilles enceses, ja que perquè pugui arribar a la plaça i l’espectador pugui gaudir de l’espectacle, abans (dies, setmanes o inclòs mesos) s’ha hagut de preparar i pensar tot el que es portarà a terme. El BDT és una entitat molt i molt activa dins del món de la cultura popular.

 

El resultat és un llibre en color, de tapa dura i de 160 pàgines. Els textos els han fet els mateixos diables, on expliquen els seus pensaments per a cadascun dels capítols amb els que està dividit. L’edició ha estat feta amb molta cura per part dels artistes de Pàkaru, i l’impressió per part del bon saber fer de Gràfiques Gabriel Gibert, de Tarragona.

 

La presentació del llibre es realitzarà el 10 de setembre, a les 20:00h, a l’Espai Turisme (c,Major, 39, Tarragona). Hi sou tot/s convidats/es !