Dia Mundial de les Zones Humides 2017 - Jordi Brú
15510
post-template-default,single,single-post,postid-15510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Dia Mundial de les Zones Humides 2017

Dia Mundial de les Zones Humides 2017

El dia s’aixeca gris, segueix plovisquejant i no sabem com sortiran les fotos. Però la motxilla ja està preparada des de la nit anterior. Després d’un intercanvi ràpid de wassaps, es confirma. L’activitat tira endavant.

Els companys de l’Associació Mediambiental La Sínia van organitzar una jornada participativa per a commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides. Aquest cop l’escollit és la resclosa del Catllar, un espai fantàstic recuperat els darrers anys, amb una elevada diversitat de flora i fauna.

Poc a poc va arribant la gent. La climatologia no els ha fet pas por, i sobretot la canalla s’afanya per estar a primera fila i fer cas a les explicacions de l’Anna: “Avui farem una menjadora per ocells! Cal fer-ho bé perquè els ocellets puguin accedir al gra, però que no que caigui el contingut a terra”.

Grans, petits i mitjans, tothom mans a l’obra. “Els bastonets en creu, serviran perquè els ocells puguin posar-s’hi i menjar tranquils”, comenta l’Hèctor. Sembla que el temps també està a favor nostre. Just hem acabat d’elaborar les menjadores i ha parat de ploure. Anem a col·locar-les en arbres de ribera del riu Gaià.

El Joan, sota l’atenta mirada de la resta de participants, “enfila” la menjadora a la canya telescòpica i la col·loca en una branca que tingui un angle determinat (de tal manera que no pugui caure) i amb poc brancatge pel voltant (perquè els ocells hi puguin accedir amb més facilitat).

Un cop col·locades la resta de menjadores, la feina encara no hem acabat la feina. Sembla que el temps continua respectant la jornada i la gent té ganes de més. L’Hèctor, previsor, porta al remolc uns quants plançons de vegetació de ribera i unes aixades. Sí, plantarem!

Però no els plantarem tots junts, i ens redistribuïm pel marge del riu. “Molt important” afegeix l’H’èctor, ” no tots poden anar al costat de l’aigua! Depenent de l’espècie pot tenir els peus xops, i d’altres han d’estar una mica més allunyades de l’aigua. Seguint els seus consells, ens anem repartint per tal de començar la tasca.

El Dia Mundial de les Zones Humides, es commemora avui a tot el món. Es va escollir aquest dia, perquè el 2 de febrer de 1971 es celebrà la convenció sobre les zones humides a la ciutat iraní de Ramsar.

Les zones humides són de gran importància en la preservació de biodiversitat ja sigui per animals que allí hi viuen o que simplement hi fan parada i fonda en el seu llarg camí. Des del 1900 fins a l’actualitat han desaparegut més del 60% de les zones humides del planeta. És responsabilitat de tots i totes, vetllar per la seva protecció.

No hi ha comentaris

Escriu un comentari