Dia Mundial de les zones humides - Jordi Brú
15134
post-template-default,single,single-post,postid-15134,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Dia Mundial de les zones humides

Dia Mundial de les zones humides

Avui es celebra el “Dia Mundial de les Zones Humides 2016”. Algunes entitat, ja van aprofitar per a fer activitats diverses el passat cap de setmana (quan la majoria de persones tenim més disponibilitat per a participar-hi).

Aquest és el cas de l’Associació Mediambiental la Sínia i el Gata, qui el passat dissabte van realitzar una plantada popular, on la ciutadania podia contribuir amb el seu granet de sorra i plantar espècies autòctones pròpies d’aquest espai.

Algunes de les espècies que es van plantar.

Detall d’alguns arbres abans de ser plantats.

Per a qui no ho conegui, el tram final del Riu Gaià és un espai que ha estat força castigat, però que d’uns anys ençà es recupera (en gran mesura) gràcies a les actuacions que hi porten a terme les entitats. La Sínia hi té un projecte en custòdia on hi desenvolupa un gran nombre de projectes interessants, us convido a fer-hi una ullada!

Els voluntaris van arribant.

Els voluntaris van arribant al punt de trobada, on l’Anna (la responsable dels voluntaris de la Sínia) els va rebent. Arribat el moment, ens desplacem cap al lloc on plantarem. En aquesta ocasió l’espai escollit va ser el tram final, on el riu i la platja s’abracen.

Fets els parlaments de presentació per part dels responsables i de la Conselleria de Medi Ambient de Tarragona (la qual donava suport a l’acte), passem a explicar el protocol de com plantar. Sembla fàcil, però cal fer-ho bé per a garantir la viabilitat de les plantes i que puguin viure durant molt de temps. Arribats a aquest punt, tothom frisa per a començar a plantar. Petits i grans, es coordinen per a escollir plantes, distribuir-les, fer forats, posar-hi les plantes, colgar-les i regar-les. Una feinada!

Detall de les llavors de lliri de mar, començant a germinar!

Tapem la planta amb molta cura.

Un cop acabada la feina, l’organització ha procurat una sorpresa final… un vermut! Mentre l’assaborim, contemplem la feina feta i compartim impressions (sobre natura i medi ambient, és clar!). Només queda felicitar a l’organització per tot el muntatge de l’activitat, i a tots els assistents per la feina feta. Fins la propera!

Un cop fet la feina, contemplem com ha quedat, gaudint d’un vermut!

 

No hi ha comentaris

Escriu un comentari