Carnaval 2017 - Jordi Brú
15519
post-template-default,single,single-post,postid-15519,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Carnaval 2017

Carnaval 2017

El passat 28 de febrer vam poder veure a Tarragona el darrer dels actes del Carnaval 2017, on ens deixa el seu llegat fins a l’any vinent. El rei Carnestoltes, segons algunes fonts informen, fou trobat mort sota un pont del Francolí.

És moment, doncs, que Llucifer, notari reial, faci públic el seu Testament. Tota una comitiva l’acompanya, des de la recollida del Testament a les escales de la catedral fins a la plaça de la Font.

Un cop arribats a la plaça de la Font, el Ball de Diables de Tarragona enceta els espectacles de foc que seguiran la resta de grups de foc de la ciutat.

Tot seguit, les forces infernals acompanyen Llucifer en la lectura del Testament del recentment traspassat rei Carnestoltes. Un Testament mai exempt de crítica i sàtira, que fou repartit entre el públic per tal de poder ser llegir amb calma i “assaborir-ne” tot el contingut.

Un cop llegides les darrers voluntats, és moment d’encendre el Ninot, la Ninota i la Bóta i poder-los acomiadar fins a l’any vinent, esperant l’arribada d’un nou Carnestoltes.

Només resta acompanyar la pira mortuòria amb espectacle de foc i dansar tal com segurament hagués volgut el rei Carnestoltes. Que la festa no pari, ni en el seu enterrament!

Llucifer, enmig dels diables, del foc i la festa, somriu perquè sap que l’any vinent vindrà un nou rei Carnestoltes que incitarà totes les ànimes al pecat. Aquesta és la visió particular de l’Enterrament del rei Carnestoltes, i pertany al projecte fotogràfic que estic portant a terme, des d’un temps ençà, sobre el Ball de Diables de Tarragona.

 

 

No hi ha comentaris

Escriu un comentari