ACTIVITATS - Jordi Brú
2
page-template-default,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

ACTIVITATS

Ajudar-te a adquirir nous coneixements fotogràfics, aprendre com funciona la teva càmera, quines possibilitats t’ofereix i com treure-li el màxim partit, és quelcom molt enriquidor i alhora apassionant. En les activitats fotogràfiques i de descoberta de l’entorn natural, procurem aprendre i passar bones estones amb allò que ens agrada, la fotografia i la natura.

Actualment l’activitat docent la porto a terme com a professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya, i formo part de l’equip d’Imaginem. Per altra banda, dissenyo i porto a terme les activitats fotogràfiques de Montsant Natura i dels Centres Cívics de Tarragona. No dubtis en apuntar-te en qualsevol de les activitats que oferim!

Les properes són:

24/08/19

“VIA LÀCTIA A GISCLARENY”

Amb Imaginem, anirem a fotografiar la Via Làctia. Ho farem des de Gisclareny.

Activitat organitzada amb Imaginem.

PLACES EXHAURIDES.

7/09/19

“PRESENTACIÓ DE LA NOVA TEMPORADA D’IMAGINEM A SANT GREGORI DE FALSET “

Des del magnífic mirador de l’ermita de Sant Gregori, a Falset, i voltats de la roca vermella i erosionada amb formes capricioses que li donen caràcter, fotografiarem la posta de sol mentre mengem alguna cosa i us presentem la nova temporada d’Imaginem 2019-2020.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

14/09/19

“PAISATGE NOCTURN DE MONTSANT”

Quantes vegades heu sortit de nit a fer fotos? De ben segur que menys vegades que durant el dia. És per aquest motiu que durant aquesta activitat fotogràfica us volem portar pel Priorat i descobrir el patrimoni nocturn del Montsant, ja sigui un pont medieval, una ermita… i altres indrets que descobrireu només si us animeu a gaudir d’aquesta experiència diferent.

Activitat co-organitzada amb Montsant Natura.

Informació i inscripcions.

Del 27 al 29/09/19

“PORTS DE BESEIT – SECTOR NORD”

Barrancs, gúbies, coves, avencs, ullals, fonts, bufadors… la pròpia toponímia ens explica com és l’aspecte d’aquest massís situat a l’extrem sud de Catalunya, allà on es trobaven els tres regnes de la corona d’Aragó: Catalunya, l’Aragó i el regne de València.

En aquesta ocasió visitarem una part del vessant nord-occidental d’aquest magnífic massís calcari i n’anirem descobrint alguns dels seus secrets: gúbies, racons, estrets, salts d’aigua, gorgs i engorjats profunds.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

05/10/19

“PHOTOWALK AL SIURANA”

Sabíeu que es pot donar la volta al Pantà de Siurana caminant? El recorregut és fàcil, té molt poc desnivell i la dificultat és mínima. La sortida serà de dia sencer, d’aquesta manera ens ho agafarem amb tranquil·litat per tal de captar tots els moments durant el recorregut.

Activitat co-organitzada amb Montsant Natura.

Informació i inscripcions.

Del 11 al 13/10/19

“COLORS DE TARDOR A LA COMA DE BURG”

Perdre les fulles, però, és un procés llarg. L’arbre deixa d’alimentar-les, amb el que perden la clorofil·la i, per tant, el color verd i, segons les espècies, apareixen tons grocs, daurats, ataronjats o ben vermells. A la Coma de Burg hi trobem arbres de moltes espècies diferents i, si l’any és bo i canvien tots de color alhora, el bosc es converteix en una simfonia de colors.

 

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

10/11/19

“PAISATGES DE TARDOR AL PRIORAT”

La tardor, a qui no li agrada? A un fotògraf, aquesta estació és una de les més predilectes. Els colors dels arbres, de la vinya, la vida que es desperta, o que s’amaga. Les curiositats de la natura ens desperten les ganes d’agafar la càmera una vegada més. Volem fer-vos gaudir dels paisatges del Priorat, fotografiant la tardor i les vinyes ja vermades però amb el màxim dels seus colors.

Activitat co-organitzada amb Montsant Natura.

Informació i inscripcions.

27/11/19

“TEMPS DE BOLETS”

A Imaginem ens agraden els bolets, tots, tant els comestibles com els que no ho són. Per això cada any anem a buscar-ne, però no ens els enduem a casa. Els fem fotografies i els deixem allà on eren perquè facin la seva funció al bosc. Decidirem el lloc on farem aquesta Vivència en funció de com hagi avançat l’estació i anirem on ens sembli que hi trobarem la major diversitat i quantitat de bolets

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

01/12/19

“ESMORZAR FOTOGRÀFIC AL FALCÓ”

Ens hi posarem ben aviat per tal de contemplar el despertar del Montsant, des d’un punt de vista privilegiat, des del Falcó. Com sempre passa en els esmorzars fotogràfics, després gaudirem d’una taula ben parada per a recuperar forces i afrontar la resta de matí.

Activitat organitzada amb Montsant Natura.

Informació i inscripcions.

Del 5 al 8/12/19

“FOCES DE NAVARRA”

Quan els Pirineus van alçar-se com a conseqüència de la pressió que la placa africana exercia sobre la placa europea es va produir una trencadissa de roques que avui dia encara és ben visible: són les gorges o engorjats, «foces» a Navarra, que han recollit les aigües dels rius que ara corren encaixonats entre parets verticals. A banda de la bellesa d’aquests paisatges, a les parets verticals hi podem trobar una fauna i flora espectaculars.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

18/01/20

“ANDRÒMEDA”

Sempre hem pensat que el cos més gran que podem veure al cel, després del sol, evidentment, és la lluna. Realment això és estrictament cert, però amb bona voluntat podríem fer entrar el clau per la cabota i afirmar que hi ha un element del nostre cel nocturn força més gran que la lluna. Parlem d’Andròmeda. Estrictament, com dèiem, no és un cos, és una galàxia. Però vista des dels 2.5 anys llum on està situada, podem considerar-la un element característic del cel dels nostres vespres d’hivern.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

Del 7 al 9/02/20

“PAISATGES HIVERNALS AL VALLE DE TENA”

Als mediterranis, la neu ens agrada. Especialment si la podem veure i tocar una estona i allunyar-nos-en quan n’estem cansats. Els paisatges nevats ens semblen feréstecs i exerceixen sobre nostre un gran poder d’atracció. El Valle de Tena, al Pirineu aragonès, ens ofereix aquests paisatges carregats de neu amb el mínim esforç. Muntanyes espectaculars com la Peña Telera s’alcen de manera abrupte sobre els pobles de la vall oferint paisatges alpins a l’abast de tothom.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

Del 20 al 22/03/20

“LLUM ZODIACAL AL MONTSEC”

La llum Zodiacal és la responsable del 60 % de la llum natural en una nit sense lluna. I, malgrat tot, és molt difícil de veure. Assumirem el risc d’intentar-ho el proper equinocci, que és quan més possibilitats tindrem de poder captar-la amb la nostra càmera fotogràfica. Tenim assegurats tres dels ingredients necessaris per fer-ho: la posició de la Terra respecte del Sol, nit de lluna nova i un indret amb poca contaminació lluminosa. L’únic que no podem assegurar és la meteorologia. Però, també, aquí està la gràcia, oi?

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

Del 4 al 9/04/20

“SETMANA SANTA A L’ILLA DE MALLORCA”

Penya-segats marins, oliveres mil·lenàries, molins de vent, cales marines, gorges profundes, llacs de muntanya, cims de més de 1.400 m d’altitud, pobles encantadors, barques als ports, l’olor penetrant de la flor de taronger i camps encatifats amb flors de mil colors.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

Del 1 al 3/05/20

“L’ALT GAIÀ. EL RIU DELS CASTELLS”

El riu Gaià va ser la frontera entre la Catalunya àrab i la Catalunya cristiana, el que després n’hem dit «la Catalunya vella i la Catalunya nova». Aquesta terra de frontera va ser l’escenari de la tensió que es vivia en aquells temps en els dos bàndols i, també, de les formes de convivència que van ser capaços de crear en plena guerra.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

Del 12 AL 14/06/20

“LA FLORA D’ALTA MUNTANYA”

Hi ha flors arreu, evidentment, però en aquesta ocasió ens desplaçarem al Ripollès, comarca en la que algunes pistes ben conservades ens permeten arribar a alçades considerables sense haver de carretejar l’equip fotogràfic a l’esquena muntanya amunt. Ens entretindrem buscant pels prats i les tarteres aquesta flora de muntanya, tan discreta i tan vistosa a la vegada.

Activitat organitzada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

Del 30/06 al 7/07/20 (EL VIATGE DE L’ANY)

“ILLES FÈROE – FJORDS, FRARETS, BOIRES I CINGLERES”

Fèroe és encara un paradís per a descobrir. Aquestes illes d’origen volcànic que s’enlairen enmig de l’Atlàntic, a mig camí entre Escòcia i Islàndia, han estat ignorades pels viatgers durant molts anys. Ara, que d’altres destinacions estan saturades, les nostres mirades s’han dirigit a aquest petit arxipèlag y hem descobert la seva bellesa indòmita formada per una combinació de penya-segats matrins impressionants, petits pobles de pescadors amb les cases de fusta de colors, impressionants colònies d’ocells marins y una meteorologia canviant que dibuixa contrastos aquí i allà.

Activitat organizada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

Del 2 al 9/09/20 (Dates provisionals)

“STROMBOLI, L’ILLA DEL VOLCÀ”

Des de fa més de 2000 anys, l’Stromboli escup materials incandescents provinents de l’interior de la Terra. Ser a prop del cràter quan això passa és una experiència indescriptible: el soroll, el roig viu de la boca del volcà, l’olor de l’interior de la terra que omple la nit estrellada de les illes Eòlies.

En aquest viatge, a més de pujar al cràter del volcà per viure aquesta experiència única, visitarem algunes de les altres illes Eòlies, ens banyarem en les seves aigües cristal·lines i ens enfilarem al cràter del volcà que ha donat nom a tots els volcans: Vulcano.

Activitat organizada amb Imaginem.

Informació i inscripcions.

I també tenim activitats a mida per a poder disfrutar quan vulgueu! Les podeu trobar a: